contact-us

לייעוץ עם צוות המרפאה

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם:

    השתלות שיניים

    השתלות שיניים – לשיפור איכות חייך

    לפני שנים לא רבות, אנשים שאיבדו שיניים מסיבה כזו או אחרת, יכלו לבחור מבין האלטרנטיבות הטיפוליות שהיו לרשותם, כתרים מחרסינה או שיניים תותבות, שאינן הפתרון המושלם בלשון המעטה. התקדמות המדע והטכנולוגיה הביאה להתפתחות השתלים הדנטליים, שהיום מהווים את הפתרון הטוב ביותר עבור אותם אנשים שאיבדו שן אחת או יותר, כולל אלו הזקוקים להחלפת כל השיניים באחת הלסתות או שתיהן.

    מהו שתל דנטלי?

    הוא שן מלאכותית המושתלת במקום השיניים הטבעיות (Dental Implant) שתל דנטלי שנעקרו/נפלו/נפגעו. השתל עצמו נמצא בתוך רקמת החניכיים ועצם הלסת ומעוצב בצורת בורג המוחדר לתוך הרקמה בפעולה כירורגית. האלמנטים הקלאסיים של השתלת שיניים מורכבים משלושה חלקים:

    • שתל טיטניום המושתל בעצם הלסת.
    • המבנה שהוא אותו חלק הנראה מעל קו החניכיים.
    • הכתר שעשוי מחרסינה ומיוצר במעבדה בהתאמה אישית – זוהי השן המלאכותית.

    למי מתאימות השתלות שיניים?

    אנשים שאיבדו שן אחת או יותר מסיבות שונות ואנשים עם תותבות הם מועמדים טובים להשתלות שיניים על בסיס שתלים דנטליים. כמעט כל אדם הנהנה מבריאות כללית טובה יחסית, יכול להיות מועמד טוב להשתלות שיניים.

    לאור המקצועיות והציוד המתקדם של המרכז לאסתטיקה והשתלות שיניים, נדיר מאוד שנמצא מטופלים שאינם מתאימים להשתלות שיניים עקב בעיות בריאות או מצב דנטלי. למרות זאת, ישנם מקרים בהם התנאים ההתחלתיים איתם מגיע המטופל מאפשרים השתלת שיניים, אך לאחר ההשתלה הגוף דוחה את השתל. אנו עושים כל שביכולתנו לצמצם סיכון זה.

    חשוב לציין שלא בהכרח חייבים להשתיל שתל אחר במקום שתל שנכשל. כאשר הושתלו מספר רב של שתלים ניתן לוותר על אותו שתל שנכשל. וכאן חשיבותה של תכנית הטיפול שהרופא בונה לפני תחילת הטיפול.

    מה התהליך לפני ביצוע השתלה?

    הצעד החשוב ביותר לפני ביצוע ההשתלה הוא תהליך הייעוץ עם רופא השיניים ותכנית ההשתלה שהרופא בונה בהתאמה אישית מלאה. כאשר המטופל מגיע למרפאה לצורך השתלה או כל טיפול אחר, עליו למלא שאלון והצהרת בריאות וכמובן לעבור בדיקות שיניים קפדניות. כאשר ישנן בעיות רפואיות מסוימות כמו מחלות לב, סוכרת, בעיות בקרישיות הדם וכו', המטופל מתבקש על ידי רופא השיניים להמציא לידיו את האישורים המתאימים. יתרה מכך, המטופל מופנה לצילומי רנטגן והדמיות דיגיטליות נוספות בהתאם לצורך. אמצעי ההדמייה הטוב והמתקדם ביותר שאנו אשר מספק לרופא ,(C.T) משתמשים בו במרפאת ד"ר ח'ורי הוא הטומוגרפיה הממוחשבת אינפורמציה מלאה על מצב העצם, כמות ואיכות העצם, מצב השיניים ושאר פרמטרים חשובים.

    רופא השיניים המטפל לוקח את מידות שיניו של המטופל לצורך הכנת כתרים זמניים, כמו כן על מנת להכין מודל דיגיטלי לשיניו של המטופל לצורך בניית תוכנית טיפול. תהליך זה נכון לטיפול .All on 4/8 השתלת שיניים "מסורתי" וגם לטיפולי השתלת שיניים ביום אחד בשיטת לאחר שהרופא מקבל תמונה כללית על מצב בריאותו של המטופל, מנתח את צילומי הרנטגן ומכין מודל דיגיטלי, הוא בונה את תכנית הטיפול הפרטנית. הרופא רושם למטופל מראש מרשם לתרופות שעליו ליטול לפני פעולת ההשתלה ואחריה, אם נדרשות כאלו.

    המטופל חותם על טופס הסכמה ובו מפורטים הסיכונים האפשריים של ההשתלה, כמו בכל פעולה כירורגית אחרת.

    מה התהליך של השתלת שיניים?

    זוהי פעולה כירורגית שמתבצעת בהרדמה (מקומית, כללית, טשטוש – ראה בהמשך) במרפאת השיניים בתנאי היגיינה מיוחדים. כאשר ההשתלה מבוצעת תחת הרדמה כללית, היא תבוצע בבית חולים, לאור הסיכונים שבהרדמה כללית. תהליך הטיפול בשתלים דנטליים נמשך ברוב המקרים ממספר שבועות עד תשעה חודשים. בשיטת השתלת שיניים ביום אחד הליך החדרת השתלים הדנטליים והתקנת גשר אקרילי זמני (לא נשלף) מבוצע באותו היום, עם תהליכי הכנה לפני כן ותקופת החלמה עד להתקנת גשר שיניים קבוע מחרסינה.

    במקרים מסוימים של השתלות שיניים, כאשר מצב העצם בלסתות אינו מספק ולא ניתן לבצע השתלה, התהליך נמשך אפילו מעבר לשנה וכולל השתלת עצם ו/או הרמת סינוס. תהליך ההשתלה הוא מאז הכנסת השתל/ים לפיו של המטופל ועד להתקנת הכתרים הקבועים.

     שיטות של השתלות שיניים

    • השתלה בשלב אחד: לאחר עקירת שן, השתל מוחדר במכתשית השן על-פי תכנית הטיפול (מיד לאחר העקירה) והוא נראה מעל קו החניכיים. בד"כ השתל מוכן להעמסת הכתרים עליו לאחר כמה שבועות.
    • השתלה בשני שלבים: השתל ממוקם בלסת אך נמצא כולו מתחת לחניכיים ולא ניתן לראותו. ורק לאחר ריפוי הרקמה ואיחוי השתל בעצם הלסת, השתל נחשף ומוברג עליו כתר. השתלה מסוג זה מבוצעת במקרים בהם איכות וכמות העצם אינם במצב אידיאלי. זוהי השיטה המסורתית יחסית של השתלות שיניים, יש בה זמני המתנה להחלמה ואיחוי ומספר פגישות טיפול רב יחסית.
    • השתלת שיניים ביום אחד / All on 4 : שיטה חדשנית ומהפכנית להשתלות שיניים כאשר ניתוח החדרת השתלים והתקנת גשר כתרים זמני מבוצעים באותו היום! לרוב ניתן לבצע השתלה ביום אחד כאשר השתלים הם בלסת התחתונה, אך כיום אנו יודעים לבצע את ההליך גם בלסת העליונה ועם הצלחות מעולות. בתהליך זה, כמה שעות לאחר השתלת השתלים הדנטליים הכתר מולבש על המבנה. ניתן להשתיל כך שן חסרה אחת וגם לבצע החלפה מלאה של כל שיני הלסת, עם רק 4 שתלים בכל לסת ושימוש בגשרים מתקדמים ועמידים.
    • השתלה מיידית: פעולה זו חוסכת מהמטופל אי נוחות וזמני טיפול ארוכים. באותו טיפול שבו עוקרים את אחת השיניים, הרופא משתיל מיד שתל במקום אותה שן שנעקרה. ההשתלה יכולה להיות השתלה בשלב אחד או בשני שלבים.
    •  השתלה מיידית והעמסה מוקדמת: בפעולה זו לאחר התקנת השתל במקומו, באותה פגישה מתאימים לשתל שן מלאכותית חדשה וקבועה.

    מה לגבי מצבי מחסור בעצם והשתלות עצם?

    ד"ר פאדי ח'ורי וצוות הרופאים במרכז לאסתטיקה והשתלות שיניים מתמחה בביצוע השתלות מורכבות, גם במצבים קשים של מחסור בעצם וגם במטופלים שנדחו לטיפול במרפאות אחרות!

    ישנם מקרים בהם צפיפות עצם הלסת ירודה (מחסור בעצם), במיוחד בלסתות העליונות, ולכן יש צורך בהשתלת עצם. זאת כדי להבטיח חיבור חזק ועמיד של השתלים הדנטליים. פעולת השתלת העצם יכולה להתבצע לפעמים בו זמנית עם ההשתלה, אך לרוב תבוצע לפני ההשתלה – מה שכמובן מאריך את הטיפול הכולל. לרוב, לאחר הליך השתלת עצם יש להמתין עד שהעצם שהושתלה משתלבת עם עצם הלסת ומתייצבת, רק אז ניתן לבצע את ההשתלה בתנאים טובים ומתאימים. השתלת עצם בלסת מגבירה את יציבות השתלים.

    התהליך עצמו של השתלות עצם דנטליות הוא מרתק ומופלא. העצם המושתלת יכולה להגיע בכמה צורות: אבקה או חומר מוצק, כאשר החומר המוצק יכול להיות מלאכותי או טבעי, קרי חתיכת עצם שנלקחת מהמטופל עצמו (זוהי אופציה נדירה יחסית כיום). ניתן לקחת עצם מכמה מקומות בגוף המטופל. פעולה זו מתבצעת ע"י רופא מומחה בכירורגית הפה והלסת, וניתן לעשות זאת לפני ההשתלה או בזמן ההשתלה.

    חלופה טיפולית אחרת היא החדרת אבקה ייעודית ומיוחדת לחלל של עצמות הלסת, האבקה מעודדת תהליך של יצירת עצם, כך שבסיום תקופת האיחוי נוצרת עצם חדשה וחזקה – כביכול "יש מאין".

    האם פעולת ההשתלה כואבת?

    כחלק מערך מקצועי של שקיפות ומקצועיות, נאמר שבהחלט תיתכן אי נוחות במסגרת טפיול השתלת שיניים. עם זאת, כאב הוא דבר יחסי המשתנה ממטופל למטופל. רופאי השיניים והצוות הרפואי במרפאת ד"ר ח'ורי יעשו כל מה שניתן על מנת להקל על המטופל לפני, במהלך ולאחר ההשתלה. כמובן שהפעולה הכירורגית מתבצעת בהרדמה או אלחוש משמעותי במקרים מסוימים.

    סוג ההרדמה שונה בכל מקרה, וזה תלוי באופי המטופל, ובאופי ההליך הרפואי. אלו שיטות נפוצות להרדמה ואלחוש בטיפולי השתלות שיניים:

    • הרדמה מקומית: זריקה לאזור המטופל עם חומר הרדמה מקומי וחזק. לאור מהורכבות ואורך הטיפול בהשתלת שיניים, מדובר על הרדמה מקומית רחבה וחזקה מאוד כדי למנוע כל אי נוחות וכאב מהמטופל.
    •  גז צחוק: בנוסף להרדמה מקומית, הרופא יכול להשתמש בגז צחוק המרגיע את המטופל עד לסיום הפעולה.
    •  טשטוש דרך הפה: מתן תרופות הרגעה שהמטופל נוטל לפני תחילת ההשתלה.
    •  הרגעה תוך ורידית בהכרה: תרופות הרגעה הניתנות בעירוי תוך ורידי במהלך ההשתלה.  מבוצע רק ע"י רופא מרדים תוך בקרת דופק הלב ורמת החמצן בדם.
    • הרדמה כללית: לפעמים פעולת ההשתלה מורכבת מאוד ו/או ארוכה מאוד, במיוחד במספר רב של שתלים, מצב דנטלי מורכב או במקרים בהם המטופל סובל מחרדה ברמה גבוהה. לכן ניתן לבצע את ההשתלה בהרדמה כללית. במקרה זה ההשתלה תבוצע בבית חולים תחת פיקוח מרדים.

    מהו אורך חיי השתלים?

    לאחר שהשתלים הדנטליים משתלבים בעצם הלסת הם הופכים בפועל לחלק משיני המטופל. יש לשמור על שיניים מלאכותיות אלו כפי ששומרים על השיניים הטבעיות. הטיפול הביתי בשתלים ובכתרים בהחלט עשוי להאריך את חיי השתלים. יש לצחצח שיניים לפחות פעמיים ביום ולנקות בין השיניים בחוט דנטלי, לכל הפחות. חוסר טיפול ואי הקפדה על היגיינת הפה עלולים לגרום להצטברות שכבת אבנית, דבר הגורם לדימומים בחניכיים, דלקות חניכיים, ואי נוחות כללית.

    שתלים המטופלים היטב נשמרים ומחזיקים מעמד שנים רבות, אפילו עד סוף חייו של המטופל עם השתלים והכתרים המתקדמים הזמינים כיום.

    שתף

    לייעוץ עם צוות המרפאה

    מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם:

      פוסטים נוספים

      post-image

      ניתוחי חניכיים

      החניכיים שלנו לא תמיד זוכות לתשומת הלב להן הן ראויות ולעיתים אנשים מזניחים אותן לעומת...

      המשך קריאה >